Vleminckveld
Pure klasse in hartje Antwerpen

In het bruisende centrum van Antwerpen, vlakbij het Mechelseplein en de gezellige winkelstraten van de Wilde Zee. Zonder meer een toplocatie! .


Beelden zijn louter illustratief en vatbaar voor wijzigingen.

Oppervlakte

47-116

Slaapkamers

1-2

Gezellig wonen
in een hippe buurt

Residentie Vleminckveld bevindt zich in de bruisende binnenstad van Antwerpen, waar het aangenaam en toch rustig wonen is. Het nieuwbouwcomplex ligt op wandelafstand van de gezellige winkelstraten en de culturele bezienswaardigheden.

De wilde zee

Vijf sfeervolle winkelwandelstraten vormen de wijk de Wilde Zee, genoemd naar de brug die hier in de loop van de 15de eeuw over de toenmalige vest gebouwd werd. De vest maakte op deze plaats een scherpe bocht, waardoor het water er soms hoog opspatte – het leek wel een wilde zee. Vandaag maakte het water er plaats voor verkeersvrije straatjes, waarin u langs de meest trendy en exclusieve winkels wandelt.

De Grote Markt

De Grote Markt begon haar geschiedenis als forum of plein net buiten de middeleeuwse woonkern. Hertog Hendrik I van Brabant (1165-1235) schonk deze gemeenschapsgrond in 1220 aan de stad.

De naam Merckt kwam voor de eerste keer voor in 1310. Het is ook rond die tijd dat de eerste jaarmarkten of foren van Brabant plaatsvonden. Hier deden Engelse kooplieden zaken met Italianen, Spanjaarden, Hanzeaten uit de Noord-Duitse Hanzesteden, Zuid-Duitsers en Vlamingen. Op het einde van de 15e eeuw werd Antwerpen, ten koste van Brugge, de belangrijkste stad van de Nederlanden.

Musea

De oude binnenstad ademt geschiedenis. Je vindt ze terug in eeuwenoude gevels in nauwe straatjes of op de imposante Grote Markt. Vlakbij residentie Vleminckveld bevindt zich het museum Mayer van den Bergh en het Maagdenhuis.

Vlaeykensgang

De geheime Vlaeykensgang dateert van het jaar 1591 en verbindt de Hoogstraat, de Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat met elkaar. Als je door het poortje aan de Oude Koornmarkt 16 stapt, waan je je in een andere tijd.

Vroeger was de gang het domein van schoenmakers, die de noodklok van de kathedraal moesten luiden, en woonden hier de armsten van de stad. Nu vind je er antiekwinkeltjes, kunstgalerijen en het exclusieve restaurant Sir Anthony Van Dyck. Er heerst een ingetogen sfeer en de gang is een geliefde plek om te luisteren naar de zomerse beiaardconcerten.

Den Botaniek

De Plantentuin aan de Leopoldstraat in Antwerpen is op een boogscheut van Vleminckveld gelegen. Het is een uniek groen plekje in het centrum van de stad en ademt de sfeer van het verleden. Aanvankelijk hoorde de tuin met de geneeskrachtige kruiden bij het aanpalende Sint-Elisabethgasthuis. Dankzij de inzet van dokter en botanist Claude-Louis Sommé groeide de tuin uit tot een belangrijk domein voor wetenschappelijk onderzoek. Vandaag vindt u er zo’n 2000 plantensoorten. Met hulp van de naambordjes frist u uw plantenkennis gemakkelijk op. Je vindt er ook de exclusieve Lunch Lounge "Het Gebaar".

Interesse?

Wilt u graag meer weten of een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op